Házi majonéz recept? Naná! Szintén egy gyorsan és könnyen elkészíthető receptet hoztunk neked. Nyugi, nem igényel nagy konyhai tudást és tapsztalatatot.

Kiskoromban apukám sokszor csinált majonézt, főleg ha halat sütött, vagy szilveszterkor a franciasalátához. Imádtam. Mindig néztem, hogy a tojás és az olaj elegyéből apukám hogy varázsol isteni finom majonézt. Ekkor tanultam meg az emulzió fogalmát is. Emiatt úgy igazán a bolti majonézekben is mindig azt az ízt kerestem, hiába. Nekiestem a receptnek és megspékeltem egy kicsit. Nem bonyolult és néhány perc alatt elkészítheted te is otthon a reggelihez, ebédhez vagy vacsorához ezt a finom kis mártogatóst.

Egy tálba tedd bele a tojás sárgáját, a barnacukrot, sót, borsot, mustárt és kezd el kézi mixerrel kikeverni, akkor lesz jó ha cukor elolvad, és a tojás elkezd krémesedni. Ekkor óvatosan és folyamatosan adagold hozzá felváltva az olajat és a citrom levét. Ha azt látod krémes állaga van, dobj bele egy teáskanálnyi Füstölt Cayenne őrleményt, keverj rajta egyet és már kész is.

Hozzávalók a házi majonéz finomsághoz:
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 fél citrom leve
  • 250 ml olivaolaj/étolaj
  • Só ízlés szerint
  • Bors egy kávés kanál
  • Mustár 3 teáskanál
  • Füstölt Cayenne chili örlemény

Chili szósz recept: Molnár Szandra Luca

Tekintsd meg a videót, így készül a házi majonéz.

Texas Ranger BBQ csirkeszárny recept

Texas Ranger BBQ csirkeszárny recept

Ti küldtétek sorozat, első rész! Ha neked is vannak pikáns receptjeid, menő fotóid, amiket szívesen megosztanál több ezer kapszaicinfüggővel, akkor nosza! Várjuk saját kreálmányaitokat részletes recept leírással és elkészítéssel, képekkel! Dobd át az Instagram neved...

bővebben
Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém? Persze. A mexikói konyha jellegzetes mártogatós étele a guacamole. Manapság már nagyon sokféleképpen variálható, rengeteg változata van, én most megmutatom azt, hogy mi hogy készítjük. Nagyon szeretjük reggelire pirítóssal, vagy nagyon népszerű...

bővebben
Tarja steak, mustáros dresszinggel | Grill percek

Tarja steak, mustáros dresszinggel | Grill percek

Ez a tarja steak recept egy könnyű tavaszi grillvacsorához készült el. Amiben kellemes ízek és a finom füstösség találkozik a saláta frissességével és a zöldségek roppanósságával. Kamadó kerámia sütőben, 220-250 celsius fokos rácshőmérsékleten, direkt és indirekt...

bővebben

Ne maradj le!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy emailben értesülj a legújabb termékekről és legfrissebb akciókról!

hungarian-chili-farmer-hot-chili-box

Pin It on Pinterest

Share This