Reggeli mellé? Vacsihoz? Meglepnéd a párod? Nem jut eszedbe egy frankó chili szósz recept? Egy jó Tarantino film kísérőjének? Mártogatnád a nachos-t, de nincs mibe? Dobd fel a hangulatot egy friss, ízletes salsa szósszal!

A szósz olyan egyszerű, és gyors, hogy mire összepattintottam, Márk még a vacak fényképezőnk akku cseréjével sem végzett. Ez a salsa mérhetetlenül friss a lime és koriander miatt, és kellőképp tüzes a Carolina Reaper pikáns vadságának köszönhetően. Ha nincs kedved a bolti, agyon cukrozott salsa szószhoz, és egy filmezős este kiegészítőjét keresed, ez az lesz. Nincs más dolgod, mint a hozzávalókat egymás után egy turmixba tenni, majd néhány perc alatt krémessé zúzni, és kész is.

Hozzávalók a chili szószhoz:
  • 1 egész lime kifacsart leve
  • Sűritett paradicsom 150 g
  • Só ízlés szerint
  • Bors egy kávés kanál
  • Koriander mag egy teáskanál/friss koriander 1 csokor
  • Carolina reaper chili krém ízlés szerint mértékkel

A salsa a paradicsom őshazájában született. Az inkák találmánya, a – később az aztékok és maják által is kedvelt – salsa alapja a paradicsom. A spanyol konkvisztádorok a gyümölccsel és az abból készített szósszal először Mexikóban találkoztak, 1519 környékén. Az aztékok a paradicsomot chilipaprikával és magvakkal elegyítették, majd ezt a fűszeres mártást kínálták a különféle húsokhoz.

Chili szósz recept: Molnár Szandra Luca

 

Texas Ranger BBQ csirkeszárny recept

Texas Ranger BBQ csirkeszárny recept

Ti küldtétek sorozat, első rész! Ha neked is vannak pikáns receptjeid, menő fotóid, amiket szívesen megosztanál több ezer kapszaicinfüggővel, akkor nosza! Várjuk saját kreálmányaitokat részletes recept leírással és elkészítéssel, képekkel! Dobd át az Instagram neved...

bővebben
Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém? Persze. A mexikói konyha jellegzetes mártogatós étele a guacamole. Manapság már nagyon sokféleképpen variálható, rengeteg változata van, én most megmutatom azt, hogy mi hogy készítjük. Nagyon szeretjük reggelire pirítóssal, vagy nagyon népszerű...

bővebben
Tarja steak, mustáros dresszinggel | Grill percek

Tarja steak, mustáros dresszinggel | Grill percek

Ez a tarja steak recept egy könnyű tavaszi grillvacsorához készült el. Amiben kellemes ízek és a finom füstösség találkozik a saláta frissességével és a zöldségek roppanósságával. Kamadó kerámia sütőben, 220-250 celsius fokos rácshőmérsékleten, direkt és indirekt...

bővebben

Ne maradj le!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy emailben értesülj a legújabb termékekről és legfrissebb akciókról!

hungarian-chili-farmer-hot-chili-box

Pin It on Pinterest

Share This