Reggeli mellé? Vacsihoz? Meglepnéd a párod? Nem jut eszedbe egy frankó chili szósz recept? Egy jó Tarantino film kísérőjének? Mártogatnád a nachos-t, de nincs mibe? Dobd fel a hangulatot egy friss, ízletes salsa szósszal!

A szósz olyan egyszerű, és gyors, hogy mire összepattintottam, Márk még a vacak fényképezőnk akku cseréjével sem végzett. Ez a salsa mérhetetlenül friss a lime és koriander miatt, és kellőképp tüzes a Carolina Reaper pikáns vadságának köszönhetően. Ha nincs kedved a bolti, agyon cukrozott salsa szószhoz, és egy filmezős este kiegészítőjét keresed, ez az lesz. Nincs más dolgod, mint a hozzávalókat egymás után egy turmixba tenni, majd néhány perc alatt krémessé zúzni, és kész is.

Hozzávalók a chili szószhoz:
  • 1 egész lime kifacsart leve
  • Sűritett paradicsom 150 g
  • Só ízlés szerint
  • Bors egy kávés kanál
  • Koriander mag egy teáskanál/friss koriander 1 csokor
  • Carolina reaper chili krém ízlés szerint mértékkel

A salsa a paradicsom őshazájában született. Az inkák találmánya, a – később az aztékok és maják által is kedvelt – salsa alapja a paradicsom. A spanyol konkvisztádorok a gyümölccsel és az abból készített szósszal először Mexikóban találkoztak, 1519 környékén. Az aztékok a paradicsomot chilipaprikával és magvakkal elegyítették, majd ezt a fűszeres mártást kínálták a különféle húsokhoz.

Chili szósz recept: Molnár Szandra Luca

 

Coca Cola Smoky and Spicy Bbq szósz recept

Coca Cola Smoky and Spicy Bbq szósz recept

Könnyű, gyors és roppant egyszerű bbq szósz recept, amit bármikor összedobhatsz. A házi készítésű szószoknál nincs is jobb, hisz pontosan tudod, hogy milyen alapanyag kerül a lábasba. A recept elkészítési ideje nem vesz igénybe 45 percnél többet.  Amikor grill partyt...

bővebben
Texas Ranger BBQ csirkeszárny recept

Texas Ranger BBQ csirkeszárny recept

Ti küldtétek sorozat, első rész! Ha neked is vannak pikáns receptjeid, menő fotóid, amiket szívesen megosztanál több ezer kapszaicinfüggővel, akkor nosza! Várjuk saját kreálmányaitokat részletes recept leírással és elkészítéssel, képekkel! Dobd át az Instagram neved...

bővebben
Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém? Persze. A mexikói konyha jellegzetes mártogatós étele a guacamole. Manapság már nagyon sokféleképpen variálható, rengeteg változata van, én most megmutatom azt, hogy mi hogy készítjük. Nagyon szeretjük reggelire pirítóssal, vagy nagyon népszerű...

bővebben

Pin It on Pinterest

Share This