Rejtélyes történet a chili mögött

chili-paprika-vampirok-demonok

 CHILI PAPRIKA, DÉMONOK ÉS VÁMPÍROK 

Egy olyan növény, mint a chili, vonzza a legendákat és a misztériumot. Ereje, eredete, hihetetlen és változatos külseje mind arra ösztönzi az embereket, hogy legendákat szőjenek róla és felruházzák számtalan – létező, vagy nem létező – csodás tulajdonsággal.

Vannak az egyszerűbbek, mint például a forró vízben, több fűszerrel együtt megfőzött chili gőzének inhalálása, természetesen nem egészségügyi, hanem ördögűzési céllal. Nem baj, ha a gyógyítandó személy már a főzés során a közelben ül, úgy még hatékonyabb a dolog. Amikor elkészült a főzet, letakarja a fejét egy kendővel és belélegzi a gőzt. Állítólag nagyon hatásos – bár csak kezdő ördögök esetében.

Vannak az állandó óvintézkedések, mint a chilifüzér az ajtófélfán. Ez már magában megakadályozza, hogy a démonok bejuthassanak a házba, ugyanis a chili saját démonai már azelőtt kiszívják a vérüket, hogy a küszöböt átléphetnék. Nem tudom, vannak-e fokozatok démonok, szintek és paprikák között.

De jobb az óvatosság. Szintén elővigyázatosság vagy utólagos óvintézkedés (és ez kivételesen nem hülyeség), amikor füstölőnek használják a chilit a háztartásokban. Minden kártevő és rovar utálja, az ágyi poloskák, a patkányok, stb. Persze az ember mindig megtoldja a valóságot, ezért – logikus következtetés – úgy tartják, hogy mivel a bogarak elmennek tőle, így a vérfarkasok és a vámpírok ellen is hatékony.

Ennél persze sokkal komolyabb átkok ellen is jó, de azt majd máskor osztom meg veletek. Most megyek, kitűzöm az ajtóra a paprikát, mert mintha démonok járnának errefelé…

 Videó: 

0
    0
    KOSARAD
    Üres a kosaradWebshop