Ugye te is megőrülsz az apró ropogós csirkefalatkákért? Itt egy gyors recept, ha átjönnek a haverok meccset nézni, vagy a csajok beszélgetni. És nem is kell elmenned a legközelebbi M*kibe, hogy hozzájuss ezekhez az aranybarna ropogós nuggetsekhez. Ha kész, dobd fel több féle mártogatóssal, szósszal, amit a következő videóinkban elleshetsz, ígérem azok sem lesznek bonyolultak!

Elkészítési idő: 20 perc
A csirke nuggets recept hozzávalói 4 főre:

A csirkemellet apró falatkákra vágd fel. Egy tálba borítsd bele a joghurtot. 4 gerezd fokhagymát fokhagymanyomóval zúzd össze, és dobd hozzá a joghurthoz. Ízlés szerint sózd és borsozd, majd, hogy kicsit csípős, pikáns legyen, egy teáskanál füstölt Cayenne örleményt tegyél a páchoz. A feldarabolt csirkemellet dobd bele a joghurtos pácba, és jól keverd el, hogy mindenhol érje a cucc. Amíg előkészülsz panírozáshoz, hagyd hogy a csirke átvegye a fokhagymás chilis joghurt ízét, pár percre tedd be a hűtőbe. Négy kis tálba külön lisztet, zsemle morzsát, 2 felvert tojást, valamit corn flakest teszünk. És kezdhetjük is a bundázást. A ropogós bunda titka a következő, jól figyelj! A csirkét megforgatjuk a lisztben, aztán belemártjuk a tojásba, ezután megforgatjuk a zsemle morzsában, vissza a tojásba, és végül meghempergetjük a corn flakesbe! Még egy tipp! Ha azt akarod tutira rajta maradjon a panír hagyjd, néhány percig, hogy a tojást felszívja a corn flakes, akkor tutifix hogy rajta marad a roppanós bunda! Nos a panírozás után nincs más hátra mit forró olajban aranybarnára sütni a falatkákat. Ha kész, halmozd egy nagy tálba és szószokkal, mártogatóssal tálald! És már kész is! Jó étvágyat!

Csirke nuggets recept: Molnár Szandra Luca
Chili szósz receptek: Youtube

Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém? Persze. A mexikói konyha jellegzetes mártogatós étele a guacamole. Manapság már nagyon sokféleképpen variálható, rengeteg változata van, én most megmutatom azt, hogy mi hogy készítjük. Nagyon szeretjük reggelire pirítóssal, vagy nagyon népszerű...

bővebben
Tarja steak, mustáros dresszinggel | Grill percek

Tarja steak, mustáros dresszinggel | Grill percek

Ez a tarja steak recept egy könnyű tavaszi grillvacsorához készült el. Amiben kellemes ízek és a finom füstösség találkozik a saláta frissességével és a zöldségek roppanósságával. Kamadó kerámia sütőben, 220-250 celsius fokos rácshőmérsékleten, direkt és indirekt...

bővebben
Csontos karaj steak recept | Grill pillanatok

Csontos karaj steak recept | Grill pillanatok

Csontos karaj steak recept egyenesen a debreceni bbq fenegyerektől! Nagyon bejövős, könnyed recept. Kellemesen sós és szaftos, friss karaj. Egy finom darabos, új ízvilágot bemutató pürével. Hamar elfogy és hamar a rabjává lehet válni, főleg hogy több...

bővebben

Pin It on Pinterest

Share This