Corn flakes bundás Jalapeno Poppers

jalapeno-poppers-corn-flakes-bundaban

 HOZZÁVALÓK: 

  • 6 db friss Jalapeno chili
  • Vörös Cheddar sajt
  • 2 darab tojás
  • Liszt
  • Zsemlemorzsa
  • Corn flakes
  • Füstölt Cayenne chili
  • Étolaj

 leírás: 

Nincs annál jobb érzés, mint mikor kimész július közepén a kertbe és meglátod az első Jalapenokat a gyönyörűen bokros növényeken. Gyors szüret, majd gondolkozás nélkül irány a konyha! Egy friss ropogós Jalapeno chiliről kinek ne jutna eszébe a POPPERS!? Számos recepttel készülünk, de most fogadjátok szeretettel a Corn flakes bundás cheddar sajttal töltött Jalapeno receptünket.

 Elkészítési mód: 

ELSŐ LÉPÉS
A paprikát csumájánál levágjuk, úgy hogy szépen ki tudjuk szedni a magokat, hogy legyen hely a cheddar sajtnak. Nekem van egy hosszú nyelű fagyis kanalam, profi szerszám a magok eltávolításához.

MÁSODIK LÉPÉS
Ha ezzel készen vagyunk, a cheddart vastagabb csíkokra vágjuk.

HARMADIK LÉPÉS
A sajtcsíkokat beletömködjük a Jalapenoba. Majd ráhelyezzük a paprika csumáját, és fogpiszkálóval, vagy hústűvel két oldalról átlósan megtűzzük, ügyelve hogy ne maradjon rés.

NEGYEDIK LÉPÉS
A panírozáshoz lisztet, a két felvert tojást, zsemlemorzsát és corn flakeset teszünk külön tálkákba. A tojáshoz sót adunk, a corn flakeshez pedig egy kávéskanál füstölt Cayenne chilit.

ÖTÖDIK LÉPÉS
A megtűzdelt Jalapenokat először lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, aztán zsemlemorzsába hempergetjük, vissza a tojásba és végül a fűszeres corn flakesbe forgatjuk. Sütés előtt én egy picit szoktam várni, hogy a panír magába szívja a tojást, mert akkor tuti nem esik le róla sütés közben.

HATODIK LÉPÉS
Olajat hevítünk, belehelyezzük a bundázott Jalapenokat, és aranybarnára sütjük. Kész is a Poppers!

 Videó: 

0
    0
    KOSARAD
    Üres a kosaradWebshop