Könnyű, gyors és roppant egyszerű bbq szósz recept, amit bármikor összedobhatsz. A házi készítésű szószoknál nincs is jobb, hisz pontosan tudod, hogy milyen alapanyag kerül a lábasba. A recept elkészítési ideje nem vesz igénybe 45 percnél többet. 

Amikor grill partyt szervezel, alap a jó bbq szósz és a Coca Cola. Ebben a receptben egyesülnek a party arcok. A Coca Cola piacra dobta szirupjait, amik nem csak a koktélokat egészíti ki, hanem a szószodat is tökéletesíti. A colas bbq szósz füstös, enyhén csípős kellemesen édeskés és minden grill ételt, hamburgert feldob. Nem bonyolult elkészíteni, gyorsan meg van, de annál nagyobb élvezettel fogod barátaiddal fogyasztani. 

Hozzávalók a Coca Cola Smoky and Spicy Bbq szószhoz: 
  • 2 dl Coca Cola
  • 0,5 dl Coca Cola Spicy Notes (Coca Cola Signature Mixers)
  • Bors
  • 1 db babérlevél
  • 1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
  • 850 g sűrített paradicsom
  • 5 ek. szójaszósz
  • 1 kk. Füstölt Cayenne chili őrlemény
  • Olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva

Olívaolajon pirítsuk arany barnára az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. Öntsük fel Coca Cola-val a pirult hagymát, és kezdjük el forralni. Miközben redukálódik a szósz alapja, dobjuk hozzá a babérlevelet. Amikor a szósz kb a felére redukálódott, szűrjük át egy másik edénybe. Ha ez meg van, adjuk hozzá a szója szószt, és forraljuk tovább. Tegyünk hozzá egy kávéskanál füstölt Cayennet, borsot és sót. Majd keverjük hozzá a sűrített paradicsomot is. Folyamatos keverés mellett forraljuk, majd kb 0,5 dl Coca Cola Spicy Notes sziruppal tegyük még különlegesebbé . Egy utolsót forraljuk rajta, és kész is a finom füstös Coca Cola-s bbq szószunk. Hamburgerhez, grill ételekhez tökéletes és különleges kiegészítő! 

Chili szósz recept: Molnár Szandra Luca

Texas Ranger BBQ csirkeszárny recept

Texas Ranger BBQ csirkeszárny recept

Ti küldtétek sorozat, első rész! Ha neked is vannak pikáns receptjeid, menő fotóid, amiket szívesen megosztanál több ezer kapszaicinfüggővel, akkor nosza! Várjuk saját kreálmányaitokat részletes recept leírással és elkészítéssel, képekkel! Dobd át az Instagram neved...

bővebben
Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém? Persze. A mexikói konyha jellegzetes mártogatós étele a guacamole. Manapság már nagyon sokféleképpen variálható, rengeteg változata van, én most megmutatom azt, hogy mi hogy készítjük. Nagyon szeretjük reggelire pirítóssal, vagy nagyon népszerű...

bővebben
Tarja steak, mustáros dresszinggel | Grill percek

Tarja steak, mustáros dresszinggel | Grill percek

Ez a tarja steak recept egy könnyű tavaszi grillvacsorához készült el. Amiben kellemes ízek és a finom füstösség találkozik a saláta frissességével és a zöldségek roppanósságával. Kamadó kerámia sütőben, 220-250 celsius fokos rácshőmérsékleten, direkt és indirekt...

bővebben

Pin It on Pinterest

Share This