Chili con carne egy kicsit másképp

Recept: Halász Évi

Amire szükséged lesz:

  • Sárréti Chilifarm Finchili Savanyított Jalapeno paprika 1 db 
  • 2 db paradicsom
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma 1 doboz paradicsompüré
  • 40 dkg vörösbab konzerv
  • 20 dkg konzerv kukorica
  • 1 tk. szárított bazsalikom
  • 1 tk. szárított oregánó só bors
  • 1 kk. Sárréti Chilifarm Füstölt Cayenne pepper chili őrölt
  • olívaolaj

A Chili con carnét szinte senkinek sem kell bemutatni. Állandó szereplője a kisebb-nagyobb éttermeknek, laktató, könnyen elkészíthető és nagyon-nagyon finom. A klasszikus mexikói recept sok összetevőből áll, én most egy olyan verziót szeretnék megosztani veletek, ami a mi családunkban nagy kedvenc, ezután is garantáltan megnyalja mindenki a tíz ujját.

Elkészítés:

A vöröshagymát felkockázzuk, majd az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük. Ezután hozzáadjuk a babot és a kukoricát, majd a paradicsompürét és végül a fűszereket, valamint a savanyított Jalapeno paprikát. Hagyjuk lassú tűzön főni kb 30 percig. Ha kész, ízlés szerint tejföllel vagy sajttal is tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!