//Bemutatkozik tüzes receptfelelősünk!

Bemutatkozik tüzes receptfelelősünk!

Izgalmas chilis receptek hamarosan Halász Évitől!

Sok barátom, ismerősöm követ az Instagram oldalamon, ahova előszeretettel osztok meg fitt, egészséges recepteket így sokan kérdeztétek tőlem, hogy mikor kezdek már blogírásba. Régi terveim között szerepel, mivel szeretek sütni-főzni, ha tehetem magam készítem el az ételeket, mivel sajnos nagyon oda kell figyelnem arra, hogy mit mikor eszem, és mennyit mozgok, mert nem tartozom alapvetően a “madárcsontú” hölgyek közé,ezért tudatosan étkezem és amikor csak van időm,mozgok valamit. Sokáig nem találtam a helyem, nem volt jó a közérzetem, ami nyilván a súlyfeleslegemnek is betudható volt, egészen 20 éves koromig “jojózott” a súlyom. Ekkor egy nagy változás következett be az életemben, egy nagyon kedves barátnőm segítségével közel 20 kilótól szabadultam meg, amit azóta is tartok és amire büszke vagyok. Nem egyszerű megtartani ezt a súlyt, de szerencsére van akaraterőm, önuralmam, és kis praktikával minden ételt el lehet diétásan, kalóriaszegényen is készíteni. Persze, most kicsit megváltozott a helyzet mióta megtudtam, hogy anya leszek, de ez a tudatosság a várandósságomat is végigkíséri. Nem vonok meg semmit magamtól, de odafigyelek, egészségesen étkezem, hiszen a legfontosabb most a pici és az én egészségem. Ez a blog azért jött létre, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik hasonló cipőben járnak, vagy csak szeretnének egy más ízlésvilágot is kipróbálni. Remélem mindenki aki az oldalamra látogat megtalálja a kedvére való receptet,  és ahogy említettem a bemutatkozásban lesznek tornagyakorlatok és öltözködési tippek, hogy megkönnyítsem várandós és kismama sorstársaim életét, és hogy Anyaként is fittek és egészségesek legyenek.



Farkas-Halász Évi

Évi/ Anyakènt is fitten blog (@halasz_evi) által megosztott bejegyzés,

A Sárréti Chilifarm oldalára érkezők, akik nem mellesleg masszív kapszaicinfüggők mit tudhatnak rólad?  Mióta publikálsz recepteket különböző platformokon? Hogy kerültél ennyire szoros kapcsolatba a gasztronómiával?

Farkas-Halász Évi vagyok, két kislány anyukája, feleség, blogger. 2015-ben kezdtem el az Anyaként is fitten nevű blogot, amikor Abigél kislányommal voltam várandós, azóta már nagyon sok helyen jelentek meg receptjeim, aminek nagyon örülök. Kislány korom óta érdekel a gasztronómia világa, olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy nálunk a családban mindenki kitűnően főz, igazi magyaros, házias ízeken nőttem fel, amit mai napig imádok.

Milyen a kapcsolatod a csípőssel? Egyáltalán, hogy vélekedsz a chiliről, mint fűszer? Egy tízes skálán mennyire bírod a csípőset?

A csípős ízeket felnőttként szerettem meg igazán, tiniként még a döner kebab-ban sem bírtam elviselni a csípős szószt, mindig anélkül kértem. Ahogy teltek múltak az évek, és kezdtem belevetni magam a főzésbe, úgy hozta magával, hogy kipróbáltam az erősebb fűszereket is. A chilit már régóta használom, leginkább a chili con carne miatt, amit nagyon kedvel a család. Az a vicces, hogy ahogy öregszem, egyre jobban bírom a csípőset, jelenleg egy 6-os, 7-es szintet mondanék.

Ha konyha és főzés, téged ki inspirált az elején és akár most is, hogy finomabbnál finomabb ételeket süss, főzz a családod, barátaid örömére?

A legnagyobb motivátoraim az anyukám és nagymamám, akiknek a főztjénél nem ismerek jobbat. Ha feleannyira fogok egyszer úgy főzni, mint ők, akkor már boldog leszek. 

Évi / Anyakènt is fitten blog

Van-e bármiféle “soha el nem felejtős” élményed erős, csípős paprikával a főzés során?

Nem konkrétan főzés, de egyszer vendégségben nem szerettem volna megbántani a házigazdákat, és elfogadtam egy olyan ételt, amit egyáltalán nem szerettem akkoriban, mert nagyon csípős volt, és bár leizzadtam a végére, de megettem! 😀

Ha egy profi riporter megkérdez egy cikk kapcsán és gyorsan mondanod kellene három személyt a hazai gasztronómiából, akire fel lehet nézni és kedvelsz, kik lennének azok?

Széll Tamás, Vomberg Frigyes, és Sárközi Ákos. Régóta követem az ő munkásságukat, és fantasztikusnak tartom amit művelnek a gasztronómiában.

Chiliből készült különböző készítmények mára már nem ismernek határokat. Neked milyen ízvilág jön be leginkább, amihez párosítani lehet a chili paprika egyedi csípősségét, karakterét?

A Sárréti Chilifarm Leteper epres szósza engem is levett a lábamról, mint sok nőtársamat, az abszolút kedvencemnek tartom.

 Hol találkozhatnak további receptjeiddel és veled a kedves olvasók?

Napi szinten posztolok a közösségi oldalaimra, az Anyaként is fitten Instagram, illetve Facebook oldalára, valamint az anyakentisfitten.blog.hu oldalra nagyobb volumenű bejegyzéseket, recepteket töltök fel havi rendszerességgel.

Az első chilis recept: Chilis csicseriborsó snack

Évi/ Anyakènt is fitten blog (@halasz_evi) által megosztott bejegyzés,

Kövesd Évit a közösségi médiában!

2018-07-12T21:33:01+00:00

About the Author:

Hagyj üzenetet

12 − 10 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..